Rusu Medvedevu OL Istria MTB tour

Ilustracija (Arhiva)
Ilustracija (Arhiva)

Rus Alexey Medvedev, biciklist talijanske momčadi Elettroveneta Corattec, pobjednik je OL Istria MTB toura, dvodnevne međunarodne brdsko-biciklističke utrke koja tradicionalno prethodi MTB maratonu Parenzana Cannondale koji će se voziti u nedjelju.

Medvedev je utrku dužine 79 kilometara koja se vozila u okolici Funtane i Tara prešao za 2:38:23.26 sata te tako slavio za sekundu i 56 stotinki ispred drugoplasiranog Čeha Jana Jabaneka, te sa oko dvije minute prednosti pred trećeplasiranom također Čehom Michalom Kanerom. Najbolji hrvatski biciklist bio je Saša Vidović iz Buzeta koji je zauzeo 12. mjesto s 11 i pol minuta zaostatka za pobjednikom.

Sutra se u Vižinadi vozi tradicionalni, već 16. po redu maraton Parenzana Cannondale, utrka iz službenog kalendara svjetske biciklističke organizacije (UCI) na kojoj se očekuje nastup oko 400 biciklista iz desetak europskih zemalja.

Ovisno o kategoriji natjecatelji će voziti utrke dvije dužine, Classic od 77 kilometara koja starta u 10.30 sati i Small dužine 55 kilometara čiji je start u 11 sati. (K. KLARIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter