Rustico prvi put u Taru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Talijanski generalni konzul u Rijeci Fulvio Rustico posjetio je u cetvrtak Tar gdje se sastao s predstavnicima Opcine. Rusticu je ovo prvi službeni posjet mladoj opcini, a izrazio je zadovoljstvo suradnjom lokalnih vlasti i talijanske zajednice.

Posjetio je djecu u podrucnom talijanskom djecjem vrticu Paperino te je u susretu s predstavnicima opcine izrazio spremnost Talijanske unije na pomoc svim projektima vezanim za mlade, te školske i predškolske ustanove.

Domacini su gosta upoznali sa željom otvaranja talijanske osnovne škole u Taru koja bi sjedište imala u sadašnjim prostorijama Zajednice, nakon što se ona sljedece godine preseli u novu zgradu.

Rustico se interesirao i za projekte golf igrališta na Stanciji Špin i poslovne zone u Taru te predložio opcinarima da detaljnije podatke o njima dostave u Talijansku uniju kako bi se mogli proslijediti u Italiju i zainteresirati potencijalne investitore.

- Istrijani imaju osjecaj za suživot i toleranciju, kod vas se osjeca onaj duh kojemu teži Europa. Razvili ste osjecaj za multikulturalnost, dvojezicnost i manjine, i to je vrlo važno jer u EU-u smo svi manjine i treba razvijati osjecaj za toleranciju, dodao je Rustico.

Domacini su talijanskom konzulu urucili prigodne darove i pozvali ga na proslavu Dana opcine koji se obilježava u prosincu.


Podijeli: Facebook Twiter