Rušnjak i Staric u zlatnom timu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska jedrilicarska reprezentacije u klasi optimist, koje su clanovi i dvoje nadarenih jedrilicara "Horizont Poreca", Mikele Rušnjak i Rene Staric, uz Matea Pavincica i Anju Hamerlitz iz "Opatije" te Luku Matica iz kaštellukšickog "Sv. Ivana" osvojila je naslov ekipnih prvaka Europe na prvenstvu što se pet dana održavalo na jezeru Ledro u Italiji, nedaleko Trenta.

U konkurenciji 16 zemalja Hrvatska je u prvom dijelu natjecanja u 13 jedrenja ostvarila devet pobjeda i cetiri poraza, te se kao cetvrta u poretku za drugi dio natjecanja plasirala u takozvanu "zlatnu skupinu", medu osam najboljih reprezentacije.

Tu je Hrvatska ostvarila cetiri pobjede i tri poraza te je zbrojem ostvarenja u prvoj i drugoj fazi natjecanja zauzela cetvrto mjesto, posljednje koje je uz Tursku, Italiju i Francusku vodilo u polufinale.

U polufinalu su pak naši mladi jedrilicari napravili pravo iznenadenje pobijedivši u tri jedrenja s 2:1 Turke koji su najbolji bili i u prvoj i u drugoj fazi natjecanja. U borbi za titulu europskog prvaka Hrvatsku su cekali Francuzi. Protiv Francuske, od koje je u dotadašnje dvije faze natjecanja oba puta izgubila, Hrvatske je iznenadujuce u dva jedrenja oba dobila i tako se popela na najvišu stepenicu pobjednickog postolja.

Konacan poredak: 1. Hrvatska, 2. Francuska, 3. Italija.


Podijeli: Facebook Twiter