Rusko veleposlanstvo u Siriji pogođeno projektilom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Granata ispaljena s pobunjeničkih položaja pogodila je u nedjelju veleposlanstvo Rusije, jake saveznice predsjednika Bašara al-Asada, koja je ranije u nedjelju optužila Washington da je ucjenom želi nagnati da prihvati rezoluciju Vijeća sigurnosti UN-a kojom se osuđuje Asadov režim.

"Minobacačka granata pala je na zemljište veleposlanstva no nije pričinila žrtava", rekao je ruski djelatnik za službenu sirijsku agenciju Sanu i dodao da veleposlanstvo redovito radi.

Rusko veleposlanstvo bilo je i ranije metom napada no sada je prvi put granata pogodila izravno ruski posjed, objavio je Sirijski opservatorij za ljudska prava koji izvještava o stanju u Siriji na temelju široke mreže medicinskih i drugih izvora u zemlji.

Jaka saveznica Damaska, Rusija je glavni arhitekt sporazuma zaključenog sa Sjedinjenim Državama 14. rujna u Ženevi o stavljanju sirijskog kemijskog oružja pod međunarodni nadzor, a čime je zasad izbjegnut američki vojni napad na Asada.

Rusija se protivi nacrtu rezolucije Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda koja bi otvorila put primjeni sile protiv Sirije u slučaju da Asad ne ispuni obveze o uklanjanju kemijskog oružja. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter