Ruski vratar Akinfejev ispričao se za zgoditak

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ruski vratar Igor Akinfejev javno se ispričao za dosad najveću vratarsku pogrešku na SP-u koja je Ruse koštala pobjede u dvoboju s Južnom Korejom u Cuiabi.

Akinfejev u 68. minuti dopustio da mu se slabašan udarac Lee Keun-hoa odbije od rukavica i završi u mreži za vodstvo Južnokorejanaca, a Ruse je poraza spasio Igor Keržakov koji je izjednačio na 1-1.

"Ispričavam se svima, pogotovu suigračima, na početničkoj pogrešci koju sam napravio. Vratar ruske reprezentacije ne smije primiti takav zgoditak, a meni se to najgore ipak dogodilo", priznao je Akinfejev, kojeg ruski mediji ipak nisu "razapeli" zbog kardinalne pogreške. List Sovjetski Sport brani Akinfejeva i tvrdi da su i ostali vratari griješili na prvenstvu.

"Zar Casillas nije pomogao čak triput Nizozemcima da razbiju svjetske prvake?", pita se list, koji poziva izbornika Fabia Capella da ne mijenja Akinfejeva za sljedeću utakmicu.

"Prisjećamo se ZOI u Lake Placidu 1980. kada je tadašnja hokejaška reprezentacija SSSR izgubila protiv SAD-a jer je kod vodstva Sovjeta 2-1 u prvoj trećini najbolji hokejaški vratar svih vremena Vladislav Tretjak napravio valjda najveću pogrešku u karijeri i dopustio Amerikancima da izjednače. Tadašnji izbornik Viktor Tihonov je odmah izvadio Tretjaka iz igre i na vrata stavio neiskusnog Vladimira Miškina. Bez Tretjaka smo izgubili 3-4, a Amerikancima je to bio njihov najveći sportski podvig u povijesti". (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter