Ruski vojnici napuštaju granicu s Ukrajinom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ruski vojnici koji su sudjelovali u vojnim vježbama u tri regije koje graniče s Ukrajinom pripremaju se napustiti ta područja i vratiti se u svoje stalne baze, priopćilo je u srijedu ministarstvo obrane. Kremlj je priopćio u ponedjeljak da je Putin rekao ministru obrane da naredi povratak vojnika u baze nakon vježbi u regijama Rostova, Belgoroda i Brjanska, ali NATO i SAD navode da nisu vidjeli znakove povlačenja.

U priopćenju ministarstva stoji da su navedene postrojbe provele 24 sata u pakiranju i pripremi za odlazak te da se sada "kreću prema željezničkim postajama i poljskim aerodromima" kako bi se vratili u svoje baze, javila je novinska agencija RIA.

Povlačenje bi moglo ublažiti napetosti prije predsjedničkih izbora u Ukrajini koji se održavaju u nedjelju. Međutim, NATO i daje tvrdi da ne vidi nikakve znakove povlačenje ruskih vojnika s granice s Ukrajinom.

"Mi još uvijek nismo vidjeli nikakve dokaze ruskog povlačenja vojnike s područja koja graniče s Ukrajinom", rekao je jedan vojni časnik NATO-a za Reuters. (Hina/Reuters)


Podijeli: Facebook Twiter