Ruski ratni brodovi putuju prema Siriji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Flota ruskih ratnih brodova na celu s "Admiralom Cabanenkom", brodom za borbu protiv podmornica, napustila je u utorak Severomorsk, blizu Murmanska, i uputila se u sirijsku luku Tartous, jedinu rusku pomorsku bazu na Mediteranu, objavio je Interfax.

Još tri broda za prijevoz postrojbi koja, kao i "Admiral Cabanenko", pripadaju Sjevernoj floti, takoder su napustila Severomorsk, javlja ruska novinska agencija citirajuci vojno-diplomatski izvor. Još tri plovila, medu kojima dva patrolna broda, trebala bi im se pridružiti.

"Ta bi flota trebala uploviti u sirijsku luku Tartous" gdje se nalazi ruska baza za opskrbu i tehnicku podršku, istaknuo je isti izvor agenciji, ustvrdivši da ta operacija nije povezana s pogoršanjem situacije u Siriji.

"U luci Tartous brodovi ce uzeti rezervno gorivo, vodu i namirnice", izjavio je izvor Interfaxu.

Istodobno je razarac Smetlivi, koji je patrolirao uz sirijsku obalu u travnju i svibnju, krenuo iz crnomorske luke Sevastopolj prema Siriji. "Ocekuje se da ce brod sutra ujutro doci do turskih tjesnaca", rekao je jedan izvor pomorskih snaga.

Rusko ministarstvo obrane kazalo je sa svoje strane da se skupina ratnih brodova, medu kojima i "Admiral Cabanenko", uputila u sjeverni Atlantik zbog sudjelovanja u ljetnim manevrima u "udaljenim zonama", javlja Interfax. Ministarstvo ne spominje luku Tartous u izjavama Interfaxu. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter