Ruski izvor: SAD nas Snowdenom doveo u neugodnost

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sjedinjene Države dovele su Rusiju u neugodnu situaciju jer je nisu na vrijeme upozorile da su poništile putovnicu američkog zviždača Edwarda Snowdena, rekao je danas ruski izvor agenciji Interfax. "Amerikanci su Moskvu doveli u neugodnu situaciju jer je nisu na vrijeme upozorili da je poništena putovnica" Edwarda Snowdena, a da su "to učinili ranije, moguće je da Snowden ne bi nikad poletio za Moskvu i cijele te priče ne bi bilo", rekao je izvor.

Bivši savjetnik američke Agencije za nacionalnu sigurnost (NSA), koji je objavio svijetu postojanje tajnog američkog programa praćenja elektroničkih komunikacija, od nedjelje je u tranzitnoj zoni moskovske zračne luke Šeremetjevo, kamo je stigao iz Hong Konga. Snowden je zatražio politički azil od Ekvadora, a ta je latinskoamerička država naznačila da bi razmatranje njegova zahtjeva moglo trajati mjesecima.

SAD zahtijeva Snowdenovo uhićenje i izručenje zbog odavanja nacionalnih tajni. Vijest o poništenju Snowdenove putovnice objavljena je tek u nedjelju, kad je Snowden već bio na putu za Moskvu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter