Ruske željeznice uvode liniju Moskva - Split

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Savezna putnicka kompanija, podružnica Ruskih željeznica (RŽ), ovoga ljeta uvodi izravnu željeznicku liniju na relaciji Moskva - Split u razdoblju izmedu 17. lipnja i 26. kolovoza, priopcio je u utorak RŽ.

Prema priopcenju, na vlak br. 15/16 koji prometuje na liniji Moskva - Budimpešta biti ce dodana još jedna kompozicija. Vlak koji krece u subotu iz Moskve stiže u Budimpeštu sljedeci utorak, a kompozicija ce biti pridodana vlaku br. 1204 Budimpešta - Split, gdje stiže u srijedu. Iz Splita vlak krece za Moskvu u srijedu, sa stajanjem u Budimpešti u cetvrtak, a na krajnje odredište, glavni grad Rusije, stiže u subotu.

Ruske željeznice imaju putnicke linije za dvadeset zemalja u Europi i Aziji, povezujuci Francusku, Njemacku, Švicarsku, Nizozemsku, Poljsku, Austriju, Slovacku, Cešku, Madarsku, Rumunjsku, Bugarsku, Monako, Italiju, Hrvatsku, Srbiju, Crnu Goru, Finsku, Kinu, Mongoliju i Sjevernu Koreju. Sveukupno je ponudeno 48 medunarodnih linija. Željeznicki promet, tvrde iz Ruskih željeznica, u 2011. godini drasticno se povecao. Zabilježeno je cak 20 posto više putnika nego u 2010. godini.

Karte se, od 2010., mogu u Europi kupiti putem sustava Hermes. Još nije poznato kolika ce biti cijena putne karte od Moskve do Splita. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter