Rusija vratila 11.000 svojih državljana iz Egipta

(Arhiva)
(Arhiva)

Rusija je u zadnja 24 sata vratila iz Egipta 11.000 ruskih turista, objavila je u nedjelju ruska novinska agencija RIA prenoseći izjavu zamjenika ruskog premijera Arkadija Dvorkoviča.

Mnogi su nedjelju još čekali na povratak, dodao je. Oko 80.000 Rusa s nestrpljenjem očekuje povratak iz Egipta pošto je Kremlj u petak obustavio letove u tu zemlju nakon pada ruskog putničkog zrakoplova na sinajskom poluotoku.

U Veliku Britaniju se vratilo 2.000 Britanaca na odmoru u Šarm el Šeiku

Oko dvije tisuće britanskih turista vratilo se u subotu u Veliku Britaniju, pa se tako broj osoba koje su se vratile u zadnjih 48 sati popeo na 3.500, od gotovo 20.000 Britanaca koji su se odmarali u egipatskom ljetovalištu Šarm el Šeiku, rekli su čelnici u zračnom prometu.

U subotu navečer je u Veliku Britaniju sletjelo devet zrakoplova s 1.945 putnika, a dan ranije ih je sletjelo osam. Zrakoplovi su sletjeli u zračne luke u Manchesteru, Bristolu te u londonske zračne luke Luton i Gatwick.

"S obzirom na ograničen broj zrakoplova koji na dan mogu poletjeti iz Šarm el Šeika u Veliku Britaniju, moguće je da će turističke agencije i zrakoplovne tvrtke preporučiti nekim turistima da produlje boravak u hotelu", rekao je u subotu glasnogovornik britanske vlade.

Jedanaest zrakoplova aviokompanija Thomson, EasyJet i Monarch od petka navečer čeka u ciparskim zračnim lukama Paphosu i Larnaci, istaknule su uprave ciparskih zračnih luka

Nitko od putnika ne smije unositi u zrakoplov ništa osim ručne prtljage, a putne torbe će se prevesti naknadno, sukladno novim sigurnosnim odredbama koje je u četvrtak donijela britanska vlada u suradnji s egipatskim vlastima i s aviokompanijama.

Te su postrožene mjere u petak omogućile nastavak letova iz Šarm el Šeika u Veliku Britaniju nakon njihove obustave u srijedu. (Hina/AFP)


Podijeli: Facebook Twiter