Rusija uhitila 25 Ukrajinaca uz optužbe za terorizam

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ruske tajne službe uhitile su 25 Ukrajinaca pod optužbom da su planirali napade u više ruskih pokrajina, objavila je u četvrtak privatna prokremaljska televizijska mreža NTV.

"Po informacijama tajnih služba, napadi su se trebali izvesti između 14. i 16. ožujka u sedam ruskih pokrajina", rekla je televizijska voditeljica.

"25 uhićenih osoba, među kojima su tri pripadnika ultranacionalističke paravojne skupine Desni sektor, priznalo je da su dobili upute od ukrajinskih sigurnosnih službi", dodala je.

Voditeljica je kazala da je njihova zadaća bila da fotografiraju pokrete ruskih oružanih snaga na granici s Ukrajinom i stupe u vezu s "ruskim radikalnim strukturama".

Ukrajinske tajne službe objavile su nešto ranije u četvrtak da su uhitile dvojicu Rusa u okolici Lviva (na zapadu Ukrajine) pod sumnjom da su htjeli oteti ukrajinske političare, među kojima i kandidate na predsjedničkim izborima.

Ruske televizijske mreže, pa i NTV, već su prikazale nekoliko emisija koje su iskorištene za pokretanje sudbenog progona protiv političkih protivnika predsjednika Vladimira Putina. (Hina/AFP)


Podijeli: Facebook Twiter