Rusija tvrdi da sirijski pobunjenici imaju rakete

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sirijski pobunjenici nabavili su prijenosne raketne protuzrakoplovne sustave uključujući i američke Stingere, objavila je u srijedu ruska agecija Interfax pozivajući se na visokog ruskog časnika.

Poput sirijskog predsjednika Bašara al Asada, Moskva za sukobe u Siriji uglavnom optužuje naoružane protivnike vlade u Damasku za koje kaže da ih potiču i naoružavaju strane zemlje.

Ruska vojska je doznala "da militanti koji se bore protiv snaga Sirijske vlade imaju prijenosne raketne sustave iz raznih zemalja, uključujući i Stingere proizvedene u SAD-u", rekao je za Interfax načelnik glavnog stožera general Nikolaj Makarov. "Tko im je to dostavio tek treba utvrditi", dodao je on. NBC News je u srpnju 2011. javio da su snage Slobodne sirijske vojske nabavile dvadesetak lakih prijenosnih sustava zemlja-zrak ali su pobunjenici to opovrgli.

Za razliku od libijskog sukoba zapadne zemlje kažu da nisu sklone slanju oružja sirijskim pobunjenicima jer nisu sigurni da to oružje neće završiti u rukama pripadnika terorističkih skupina. (Hina/Reuters)


Podijeli: Facebook Twiter