Rusija: Srušio se Tupoljev, 44 poginula

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Cetiri od ukupno osam osoba koje su preživjele zrakoplovnu nesrecu nedaleko od sjeverozapadnog ruskog grada Petrozavodska u utorak rano ujutro može biti prebaceno na daljnje lijecenje u Moskvu, a o preostale cetiri osobe, medu kojima je i jedan djecak, odlucivat ce se kasnije, izjavili su lijecnici, a prenose ruski mediji.

Prema izjavi glasnogovornika ruskog ministarstva za izvanredne situacije, na popisu preživjelih su, medu ostalim, majka i njezino dvoje djece, djecak u dobi od 9 godina i njegova 14-godišnja sestra, i jedna stjuardesa.

"Medu putnicima je bio jedan gradanin Švedske, jedan Nizozemac te dva Ukrajinca", rekao je glasnogovornik. Takoder je kazao da je prema preliminarnim podacima u zrakoplovu bila i cetveroclana obitelj s dvojnim državljanstvom, ruskim i americkim. "Svi stranci su medu poginulima", dodao je.

Najmanje su 44 osobe poginule u nesreci ruskog zrakoplova Tupoljeva-134 koji se srušio rano u utorak pri slijetanju u zracnu luku u Petrozavodsku, na sjeverozapadu Rusije, objavilo je ranije ministarstvo za izvanredna stanja.

Zrakoplov Tu-134 kompanije RusAir s 52 putnika i clanova posade srušio se pri pokušaju slijetanja po gustoj magli u zracnu luku Besovec, pokraj Petrozavodska u ruskoj pokrajini Kareliji.

Do nesrece je došlo kilometar prije aerodromske piste. Zrakoplov je udario u tlo, raspolovio se na dva dijela i zapalio. Osmero ljudi preživjelo je nesrecu i prevezeno je u bolnicu u Petrozavodsku.

Obje crne kutije pronadene su na mjestu nesrece. Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev izrazio je sucut obiteljima poginulih i zatražio da im se pruži sva moguca pomoc (Hina/Reuters)


Podijeli: Facebook Twiter