Rusija obecala izdašne nagrade osvajacima medalja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Rusija je obecala svojim sportašima nagrade i do 100.000 eura u slucaju osvajanja medalja na olimpijskim igrama u Londonu, objavili su ruski mediji.

Osvajac zlatne medalje primit ce nagradu u visini od cetiri milijuna rubalja, što je oko 100.000 eura. Srebrna medalja donijet ce osvajacu 2,5 milijuna rubalja, odnosno oko 63.000 eura, a 1,7 milijuna rubalja, odnosno 43.000 eura osvajacu bronce, piše portal gazeta.ru.

Ruska je država jednake nagrade podijelila i osvajacima medalja na prošlim Olimpijskim igrama u Pekingu 2008, gdje je Rusija bila treca država po broju osvojenih medalja sa 23 zlata, 21 srebrom i 28 bronci.

Iznos nagrade koja ce biti isplacena trenerima uskoro ce odrediti ruska ministarstva sporta i financija te olimpijski odbor. Osvajaci medalja dobit ce nagrade i od lokalnih zajednica gdje žive te od sponzora. Tako je grad Sankt Peterburg odredio isplatu nagrade u visini od milijun rubalja, što je 25.000 eura za zlatnu medalju.

U vrijeme Olimpijskih igara u Pekingu financijska tvrtka Onexim isplatila je nagradu od tri milijuna rubalja (76.000 eura) svakom osvajacu olimpijske medalje koji je trenirao u sportskom klubu CSKA Moskva.

Osim toga, ruski milijarder Sulejman Kerimov, koji je bio predsjednik Ruske hrvacke federacije prije nego je prošle godine kupio nogometni klub Anži Makhackala, isplatio je nagradu od 500.000 dolara (381.000 eura) svakom ruskom hrvacu koji je osvojio medalju na OI. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter