Rusija: Novi samoubilački napad u Sjevernoj Osetiji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

 Jedan je policajac poginuo a četvorica su ranjena u utorak u bombaškom napadu u Sjevernoj Osetiji, nestabilnoj ruskoj republici na sjevernom Kavkazu, priopćilo je mjesno ministarstvo unutarnjih poslova.

"Bombaš samoubojica je aktivirao eksplozivnu napravu na nadzornoj točki", gdje su policajci zaustavili njegov automobil na granici s Ingušetijom, također kavkaskom republikom, dodaje ministarstvo. Jedan je policajac poginuo a četvorica su ranjena, po istom izvoru. Procjenjuje se da je eksplozija imala razornu snagu 30 kg TNT-a, dodaje ministarstvo.

Atentati, eksplozije i napadi na redarstvene snage gotovo su svakodnevna pojava u kavkaskim republikama. Nakon prvog čečenskog rata (1994.-1996.) između ruske vojske i pristaša neovisnosti pobuna se postupno islamizirala i prešla granice Čečenije te se sredinom 2000-ih prometnula u islamistički pokret koji djeluje na čitavom području sjevernog Kavkaza.

U nedjelju je Protuteroristički nacionalni odbor (NAK) izvijestio da je ubio 49 navodnih pobunjenika u operaciji "velikih razmjera" u toj regiji. (Hina/AFP)


Podijeli: Facebook Twiter