Rusija i SAD za jaču protuterorističku suradnju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ruski i američki predsjednici u subotu su, nekoliko dana nakon bombaških napada na Bostonskom maratonu, u telefonskom razgovoru dogovorili tješnju suradnju u borbi protiv terorizma, priopćio je Kremlj.

Barack Obama je, kako je izvjestila Bijela kuća, zahvalio svom kolegi Vladimiru Putinu na suradnji Rusije na protuterorizmu, uključujući i slučaj u Bostonu iza kojeg navodno stoje dvojica Čečena koji su nekada živjeli u Dagestanu, Ruskoj Federaciji.

"Predsjednik Putin je u ime ruskog naroda izrazio žaljenje zbog tragičnog gubitka života u Bostonu", stoji u priopćenju Bijele kuće, ali je Kremlj otišao korak dalje, priopćivši da su se dvojica čelnika dogovorila o daljnjem jačanju suradnje na tom području.

  "Obje su strane naglasile želju za jačanjem bliske suradnje ruskih i američkih agencija u borbi protiv međunarodnog terorizma", tvrdi Kremlj.         Glasnogovornik Kremlja Dimitrij Peskov jer u više navrata ponovio da je Putin jasno dao do znanja da osuđuje sve terorističke akcije, bez obzira tko ih je počinio. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter