Rusija i SAD nemaju plan za ukrajinsku krizu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Rusija i Sjedinjene Države pregovaraju o rješenju ukrajinske krize, ali nemaju jedinstveni plan koji bi se temeljio na američkom prijedlogu, rekao je u subotu zamjenik ruskog ministar vanjskih poslova Sergej Rjabkov.

"Ne postoji jedinstveni plan. Imamo različita gledišta o situaciji. Razmjenjujemo stajališta, ali ne može se reći da postoji zajednički pristup", rekao je Rjabkov, kako prenosi državna agencija Ria Novosti dok se ruski i američki šefovi diplomacija Sergej Lavrov i John Kerry u nedjelju trebaju sastati u Parizu.

Ruski predsjednik Vladimir Putin je u petak nazvao Baracka Obamu kako bi razgovarali o američkom prijedlogu za izlaz iz ukrajinske krize, gdje je počela izborna kampanja za predsjedničke izbore.

"U priopćenju nakon telefonskog razgovora, Bijela kuća nije korektno izvijestila o njezinom sadržaju", naglasio je ruski dužnosnik. Rjabkov je naglasio da je "SAD dao komentare na naše prijedloge o Ukrajini, a ne obrnuto".

Dvije sile su ipak ubrzale kontakte telefonskim pozivom u subotu između ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova i američkog državnog tajnika Johna Kerryja koji je nakon posjeta Bliskom Istoku, otkazao povratak u Washington i krenuo u Pariz gdje će se sastati dvojica dužnosnika.


Podijeli: Facebook Twiter