Rusija će izgraditi sedam stadiona za SP 2018.

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Rusija će potrošiti više od 100 milijardi rubalja (2,3 milijarde eura) za izgradnju sedam stadiona od ukupno 12 na kojima će se igrati utakmice svjetskog nogometnog prvenstva 2018, piše u petak dnevnik "Vedomosti".

Ruska je vlada zadužila javnu tvrtku "Sport Engineering" za izgradnju novih stadiona u Volgograda, Nižni-Novgorodu, Samaru, Saransku, Kaliningradu, Rostovu na Donu te za rekonstrukciju stadiona u Jekaterinburgu, navodi "Vedomosti".

Svi će stadioni imati kapacitet od 45.000 mjesta. Pet drugih stadiona se nalaze u Moskvi, Sankt Peterburgu, Sočiju i Kazanu i neki od njih su već spremni. Stadion Lužniki u Moskvi na kojem će se igrati prva utakmcia prvenstva i finale bit će rekonstruiran.

Rusija će potrošiti ukupno 15,5 milijardi eura za organizaciju SP-a 2018., što je gotovo dvostruko veći proračun od onoga kojeg je 2010. najavio Vladimir Putine, koji je tada obnašao dužnost premijera. Osim za stadione, ulaganja su predviđena za izgradnju zračnih luka i hotela, kao i za poboljšanje cestovne infrastrukture. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter