Ruši se "višak" od stotinjak kvadrata planiranog beach bara


Nakon što je zaslugom susjeda i građana zaustavljena gradnja sanitarnih prostorija na Boriku, a vlasnici bara koji nisu ishodovali potrebne papire i dozvolu, platili kaznu i srušili nelegalno građeni objekt, po istom scenariju, bit će srušeno i stotinjak četvornih metara "viška" budućeg beach bara, koji se gradi na plaži Turističkog naselja Amarin.

Komunalni redari početkom su prošlog tjedna izašli na teren i utvrdili da hotelijerska kuća Maistra, u čijem je vlasništvu i Turističko naselje Amarin, nema građevinsku dozvolu za sve radove koji se trenutno izvode uz more. Jednom riječju Amarin je "probio" dozvoljene gabarite i proširio terasu za stotinjak četvornih metara.

- Odlaskom na teren utvrđeno je da se budući beach bar, za čije je radove Amarin ishodovao građevinsku dozvolu, proširio na više kvadrata od onog što je dozvoljeno, čime je došlo do uzurpacije općeg dobra. Iz istog, komunalni su redari zaustavili radove, dali nalog za rušenje, te ispisali kazne za izvođenje nedozvoljenih radova na javnoj površini. Uz rok od sedam dana za uklanjanje izvedenih, a nedozvoljenih radova, ispisana je i kazna od deset tisuća kuna za Amarin, odnosno još dvije tisuće odgovornoj osobi, rekao nam je Elvis Prenc, voditelj komunalnih redara grada Rovinja.

Govoreći o uzurpaciji javnog dobra, Prenc je dodao da će komunalni redari po istoj mjeri postupati i sa svim ostalim poduzetnicima, neovisno da li je riječ o pojedincima ili tvrtkama koje izvode radove na svoju ruku i bez građevinskih dozvola. Isto tako, zahvalio je i revnim susjedima, koji gradske redare promptno informiraju o promjenama na terenu. Dodao je i da su nelegalni graditelji, uvidjeli pogrešku na terenu, pa će kaznu platiti, a građevini ukloniti. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter