Rušenje predrasuda o osobama s poteškoćama

Donna Vekić (Reuters)
Donna Vekić (Reuters)

U Domu hrvatskih branitelja započeo je danas ujutro 15. Susret prijateljstva - sportsko-rekreativni i kulturni susret osoba s intelektualnim teškoćama. Organizator je Udruga roditelja osoba s kombiniranim smetnjama u psihofizičkom razvoju Istarske županije - Pula, u suradnji s pulskim Dnevnim centrom za radnu terapiju i rehabilitaciju.

Interakcija djece

Susret je to koji se organizira, evo, već 15. godinu zaredom čiji je osnovni cilj interakcija osoba s intelektualnim teškoćama s djecom predškolske i školske dobi.

- Također, cilj Susreta prijateljstva je rušenje predrasuda o osobama s poteškoćama u razvoju. Susret nadalje, pokazuje i da osobe s poteškoćama itekako mogu aktivno sudjelovati u društvu i zajednici, rekla nam je voditeljica projekta Vesna Radolović i istaknula da je susret ove godine, kao i prethodnih, okupio brojne sudionike, njih više od 600.

Sportski susreti

Danas su tako na kulturno-umjetničkom dijelu susreta nastupila djeca osnovnih škola i vrtića Pule te prvi put i djeca iz okolnih škola i vrtića te gosti iz Slovenije, kao i brojni korisnici udruga i centara. Svi su oni izveli po nekoliko točaka nastupa i na taj način uveličali Susret prijateljstva. Dodatno su program uveselili i glumci Teatra naranča. Veliki obol cijeloj organizaciji susreta dali su i volonteri, učenici Medicinske škole Pula te volonteri Crvenog križa.

Nakon kulturno-umjetničkog dijela programa, danas, drugog dana održavanja Susreta prijateljstva, planirana su sportska natjecanja, a sudionici će se ogledati u kuglanju i boćanju. Za najbolje su bile osigurane i prigodne nagrade i priznanja. (N. SOFTIĆ, snimio D. ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter