Ruše most kod hotela Croatia

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Rušenjem pješackog mosta koji spaja depadansu i hotel Croatia u Dugoj uvali jucer je, osam dana od ponovnog otvaranja hotela, nastavljen žestoki spor Industrogradnje i splitske tvrtke Fio&D.

Djelatnici Industrogradnje jucer su, naime, zapoceli s demontažom nadstrešnice na mostu, a cijela ce betonska konstrukcija, prema najavama iz te tvrtke, u potpunosti biti uklonjena do kraja tjedna.

Rušenje mosta, cini se, još je jedan nagovještaj Industrogradnje da ne misli odustati od namjere da hotelski kompleks u Dugoj uvali vrati pod svoje okrilje usprkos tome što su mnogobrojni sudski postupci o tome je li ili nije tvrtki Fio&D kao najmoprimcu prestalo pravo korištenja poslovnog prostora još uvijek u tijeku.

Cin rušenja Uprava Industrogradnje opravdava rješenjem Ministarstva okoliša, prostornog uredenja i graditeljstva iz ožujka ove godine prema kojem joj je naloženo njegovo uklanjanje u roku od 15 dana jer je bespravno sagraden i nema uporabnu dozvolu.

U dopisu Industrogradnje se istice da ona, iako je vlasnik spomenutih nekretnina, zbog pravnih spletki i odugovlacenja provedbe sudskih rješenja koje provodi splitska tvrtka, nije u posjedu tih nekretnina, vec se one nezakonito nalaze u posjedu tvrtke Fio&D.

Dragan Boljat, suvlasnik splitske tvrtke Fio&D istodobno kaže da je najnoviji potez Industrogradnje samo još jedna u nizu kriminalnih radnji. Ne radi se ovdje o neplacanju zakupnine ili bilo cega drugog, vec o namjeri Industrogradnje da temeljem nezakonitih dokumenata dode u posjed mog vlasništva, cija vrijednost iznosi 3,5 milijuna eura, tvrdi Boljat.

Usprkos medusobnom optuživanju i pravnim bitkama, jucer su djelatnici i jedne i druge tvrtke mirno obavljali svoj posao. Dvadesetak radnika Industrogradnje skidalo je metalnu nadstrešnicu pješackog mosta, dok su djelatnici tvrtke Fio&D obavljali svoj dio posla - recepcija je bila otvorena za malobrojne goste hotela, ugostitelji su uredno primali goste.

Podsjetimo, hotelski kompleks u Dugoj Uvali Državni je inspektorat zatvorio pocetkom godine, i to temeljem rješenja Ministarstva turizma kojim se tvrtki Fio&D ukida dozvola za obavljanje ugostiteljske djelatnosti. Medutim, hotel je krajem ožujka ponovno otvoren, no istog ga je dana ponovno zatvorila policija. Prvog dana travnja hotel je opet otvoren jer je Ministarstvo turizma poništilo svoju raniju zabranu.


Podijeli: Facebook Twiter