Rus unajmljuje vilu za 2,3 milijuna kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ruski milijunaš bi ovih dana trebao potpisati ugovor s Nacionalnim parkom Brijuni o najmu jedne od pet luksuznih vila uz more u uvali Lovorika na jugoistocnoj strani Velog Brijuna.

Da se taj za NP Brijuni vrlo unosan posao upravo privodi kraju, potvrdila nam je Vesna Danko Klunic, viša strucna savjetnica za promidžbu i odnose s javnošcu te javne ustanove. Po njezinim rijecima radi se o stalnom gostu koji se odlucio duže zadržati na otoku.

"Vile koje su dio kapaciteta NP Brijuni iznajmljujemo po važecem cjeniku objavljenom i na našoj web stranici. S obzirom na to da se gosti vila ucestalo vracaju, NP Brijuni su otvoreni za pregovore i o višegodišnjem zakupu. U završnim smo pregovorima s jednim od naših dugogodišnjih gostiju o iznajmljivanju vile na mjesec dana tijekom sljedecih pet godina po važecem cjeniku. Identitet gosta, zbog poslovne politike ustanove o cuvanju privatnosti gostiju, nismo u mogucnosti javno obznaniti", izjavila je Danko Klunic.



Nas je zanimalo radi li se o osobi iz Ruske Federacije, na što je Danko Klunic odgovorila potvrdno. Rekla je i da se radi o vili cija cijena dnevnog najma iznosi izmedu sedam i 15 tisuca kuna.

U potrazi za podacima o tome koliko ce tajanstveni Rus potrošiti na Brijunima, posjetili smo internetsku stranicu i pogledali cjenik usluga najma vila NP Brijuni. U ponudi imaju tri luksuzne vile: Primorku, Lovorku i Dubravku, koje se nalaze tik uz obalu, a na raspolaganju imaju i mol za camce. Neslužbeno doznajemo da se ruski gost odlucio za Primorku, cija cijena dnevnog najma ljeti iznosi 14.780 kuna. Smještena je u zajednickom parku s vilom Dubravkom i namijenjena je smještaju osam osoba.

Ako uzmemo u obzir cinjenicu da ce Rus iznajmiti vilu u srpnju ili kolovozu, dnevni najam s boravišnom pristojbom i ekstra konobarom stajat ce ga 15 tisuca kuna. Pomnožimo li to s 31 danom, dolazimo do iznosa od 465 tisuca kuna. Za svaku narednu godinu Rus ce platiti isto toliko, ako cijene ne porastu. Za pet godina najam te vile iznosio bi nešto više od 2,3 milijuna kuna.


Podijeli: Facebook Twiter