Rus si prikovao genitalije za tlo na Crvenom trgu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ruski umjetnik skinuo se gol na Crvenom trgu u Moskvi u nedjelju i prikovao svoje genitalije među kamenje pločnika blizu Lenjinova mauzoleja u znak prosvjeda protiv političke nezainteresiranosti ruskog društva. Nakon što se potpuno svukao, Piotr Pavlenski zabio je veliki čavao kroz genitalije praćen iznenađenim pogledima prolaznika na tom turističkom trgu, prema snimkama objavljenim na internetu.

Mladi muškarac (29) ostao je sjediti pogleda uprtog u tlo, sve do dolaska policajaca koji su ga pokrili i udaljili znatiželjnike. Taj mladi čovjek iz Sankt Petersburga nakratko je odvezen u bolnicu, prije prebacivanja u policijsku postaju, prenosi agencija Ria Novosti.

Pavlenskom to nije prvi ekstremni performans - 2012. si je zašio usne u znak potpore ruskoj skupini Pussy Riot, čije dvije članice izdržavaju dvogodišnje zatvorske kazne nakon što su u moskovskoj katedrali otpjevale "punk molitvu" protiv ruskog predsjednika Vladimira Putina.

U nedjelju je informativna stranica Grani.ru objavila navodnu izjavu mladog čovjeka koji je objasnio svoju akciju organiziranu na dan policije u Rusiji, kao metaforu apatije, političke nezainteresiranosti i fatalizma modernog ruskog društva. (Hina, foto REUTERS)


Podijeli: Facebook Twiter