Ruralis postaje konzultantska tvrtka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ruralis, poznati konzorcij ruralnog turizma Istre koji je okupljao privatne iznajmljivace seoskog turizma (šest osnivaca i 48 pridruženih clanova) prestaje postojati kao takav. Doduše, Ruralis ce i dalje egzistirati, ali kao privatna konzultantska tvrtka za poduzetnike koji se bave ili se žele baviti seoskim turizmom u bilo kakvom obliku.

- Ruralis odlazi da bi se ponovno vratio. Nije se ugasio, vec je u fazi preregistracije. Dolazi do poslovne reorganizacije i rekoncepcije zbog prirode posla pa ce sada Ruralis raditi kao konzultantska tvrtka te kao tvrtka za razvoj poduzetnickih ideja u ruralnom turizmu i ruralnom razvoju, s obzirom na to da za takvom vrstom posla na tržištu vlada veliko zanimanje i potražnja, kazao nam je glavni i odgovorni covjek Ruralisa Robert Bacac, koji ce zasad sam voditi novu tvrtku.

Istice da ih je na takav potez primorao novi zakon o zadrugama koji je lani u ožujku stupio na snagu i prema kojem bi se Ruralis trebao nanovo registrirati i preustrojiti da bi se uskladio sa zakonom. Istice da više nema aspiracija za osnivanje udruge ili udruženja koja bi okupljala domacinstva, s obzirom na to da taj model ne donosi rezultate.

- Nama više nije cilj lobirati i boriti se s vjetrenjacama, nego kroz poduzetnicke inicijative realizirati ideje. Hoce li se oformiti krovna županijska udruga za agroturizam, trenutno mi nije poznato, mada su, navodno, registrirane dvije udruge za agroturizam, navodi Bacac.

Rijec je o Udruzi ruralnog razvoja istarskog sela koju vodi poznati istarski vinar iz Momjana Libero Sinkovic, ujedno i vlasnik smještajnih kapaciteta te konobe uz svoj podrum, dok drugu udrugu agroturizama Istre vodi poznati vlasnik seoskog imanja Špinovci nedaleko od Karojbe Denis Tikel, koji je posebno postao popularan kroz RTL-ov show "Ljubav je na selu". (B. BAN)


Podijeli: Facebook Twiter