Rupnikovoj udruzi mjesečno 15.000 kuna

Josip Anton Rupnik (J. PREKALJ)
Josip Anton Rupnik (J. PREKALJ)

Istarski župan je u aktima od siječnja donio zaključak o prihvaćanju Ugovora o sufinanciranju troškova programa ekološke poljoprivrede i eko-agroturizma u Istarskoj županiji. Time je Udruzi EKOP Istra, na čijem je čelu županijski vijećnik i predsjednik Zelenog saveza Josip Anton Rupnik, od zadnjih izbora i partner u vladajućoj koaliciji u Istri, iz proračuna odobreno 180 tisuća kuna, točnije 15 tisuća kuna mjesečno.

U dokumentu koji je objavljen na službenoj stranici Istarske županije nigdje nije precizirano za koje će aktivnosti i stavke EKOP Istra iskoristiti dobiveni novac i kojim će članovima sredstava preusmjeriti. Odgovore zatražili od Josipa Antona Rupnika ali do zaključivanja ovog teksta odgovori nisu stigli.

Posljednjim županovim aktima odobrava se i sufinanciranje  dva poljoprivredna savjetnika za potrebe projekata "Razvitak službi za potporu obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima", koje provode udruga BIO Istra i Savez poljoprivrednih udruga IŽ-a.

Tom je odlukom za rad savjetnika Savezu godišnje odobreno 120 tisuća kuna, dok će udruga  BIO Istra za svog savjetnika dobiti 144 tisuća kuna, odnosno 12 tisuća mjesečno. Pitali smo pročelnika županijskog odjela za poljoprivredu Milana Antolovića ne bi li upravo zaposlenici tog odjela ali i Agencija za ruralni razvoj trebali pružati savjetodavne usluge a ne da se za to dodatno opterećuje proračun.

Antolović veli da se radi o dva savjetnika koji su profesionalno zaposleni na savjetničkim uslugama i na raspolaganju su 24 sata na dan, dodajući da je njihovo sufinanciranje Županija naslijedila na temelju provedenog međunarodnog projekta .(D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter