Rupnik: Ukinuti 060 brojeve s posebnom tarifom

Tražimo ukidanje 060 brojeva s posebnim tarifama, Josip Anton Rupnik (Arhiva/A. KANCELAR)
Tražimo ukidanje 060 brojeva s posebnim tarifama, Josip Anton Rupnik (Arhiva/A. KANCELAR)

Stranka Zeleni savez - Zeleni poslala je Siniši Hajdašu Dončiću, ministru pomorstva, prometa i infrastrukture, otvoreno pismo u kojem se traži ukidanje 060 brojeva s posebnim tarifama.

Na reakciju su ih, kako je istaknuo predsjednik stranke Josip Anton Rupnik na konferenciji za novinare, natjerale mnogobrojne pritužbe građana, koji su im ukazali na nepravilnosti.

- Otvorenim pismom ministru želimo stati na kraj lopovštini vezano za telekomunikacije. Milijunske profite, koje ostvaruju telekomunikacijske kuće, baziraju velikim dijelom na krađi naših građana. Već smo na isti problem upozoravali bivšeg ministra Božidara Kalmetu, a sada i aktualnog ministra, te tražimo ukidanje telefonskih linija s posebnom tarifom, a to je sada 060-065, te omogućavanje korištenja takvih brojeva samo u humanitarne svrhe pod uvjetom da to odobri Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi, prenio je iz pisma Rupnik.

Razlog zahtjeva niz je prijevara građana na što ukazuje, primjerice, podatak da TV emisija koja traje sat vremena bilježi višesatne razgovore preko linije s posebnom tarifom. Glavni krivci za takvo potkradanje građana, nastavio je Rupnik, su operateri, koji građanima ispostavljaju račune za usluge koje uopće nisu koristili.

- Ovo je ogledni primjer kako opljačkati narod, a nedopustiv je slučaj korištenja telefonske linije s posebnom tarifom kod raznih igara, reklama, nuđenja poslova ili dobivanja informacija o prometu, pri čemu građani dobiju abnormalne račune za usluge koje uopće nisu koristili, zaključio je Rupnik. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter