Rupnik: Tarife 060 su lopovluk

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tražimo hitno ukidanje telefonskih linija s posebnim tarifama, zahtjev je koji je Zelena stranka-Zelena alternativa danas otvorenim pismom uputila resornom ministru Božidaru Kalmeti, a predstavila novinarima u Puli.

Predsjednik stranke Josip Anton Rupnik nazvao je takvu naplatu usluge lopovlukom, te je rekao da bi brojeve s predznakom 060 trebalo koristiti eventualno u humanitarne svrhe, uz odobrenje nadležnog ministarstva.

Kao loš primjer iskorištavanja telefonskih linija s posebnim tarifama naveo je autobusne kolodvore koji su uveli uslugu 060 za dobivanje informacija o autobusnim linijama. Po njemu je to neprihvatljivo, jer bi ta usluga trebala biti ukljucena u uslugu prijevoza. Kazao je i da potrošaci najcešce ni ne dobiju željenu informaciju i uslugu koju su platili po posebnoj tarifi.

Rupnik veli da se sam uvjerio u to nazvavši autobusni kolodvor u Rovinju, gdje više od pet minuta nije mogao dobiti željenu informaciju. Rekao je da takvih primjera ima pregršt, te da bi resorno ministarstvo trebalo napokon uvesti reda u telekomunikacijske usluge.

- Gradani trebaju poceti placati samo one usluge koje koriste, a ne ono što im namecu telekomunikacijske kompanije, zakljucio je.

Predsjednica županijske organizacije Zelene stranke Gordana Ferencic ustvrdila je da deblji kraj u cijeloj prici uvijek izvuku socijalno najugroženiji gradani. Naime, prema njenim informacijama, i lijecnici su poceli s praksom uvodenja skupljih telefonskih linija.

Perica Lovric, celnik pulskih Zelenih, upozorio je pak da gradani i za druge usluge placaju nešto što ne bi trebali. Naveo je primjer racuna za vodu u Puli. Naime, na uplatnicama pulskog Vodovoda se, prema njegovim navodima, od ove godine pocela naplacivati naknada za razvoj koja se uplacuje na racun gradskog poduzeca Herculanea.


Podijeli: Facebook Twiter