Rupnik: HDZ je glavni krivac za stanje u zemlji

(M.MIJOŠEK)
(M.MIJOŠEK)

"Pozivamo predstavnike zelenih političkih stranaka i ekoloških udruga, ali i sve ostale građane da se u nedjelju, u drugom krugu izbora za predsjednika države, opredijele za dr. Ivu Josipovića", rekao je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik Zelenog saveza "Zeleni" Josip Anton Rupnik i pojasnio da se treba opredijeliti za program Josipovića jer se njime predlaže izmjena Ustava, da bi se mogle izvršiti promijene u društvu.

- Te promijene trebaju služiti narodu, a ne mafiji, kao što nam se događalo u prošlosti. Na stotine tisuća radnika ostalo je bez posla i završilo na ulici, jer su za vrijeme njihove vladavine omogućili mafijašima nevjerojatnu krađu onoga što su radnici tijekom svoga rada stvarali. Retorika uoči nedjeljnih izbora HDZ-a i njene kandidatkinje svodi se na to da oni ništa nisu znali, a sudjelovali su u vlasti i odlučivali. Za vrijeme njihove vladavine ovaj je narod najviše pokraden u povijesti, no toliko su drski da obećavaju narodu med i mlijeko, kako bi ponovno omogućili mafijašima da pokradu i ono malo što je ostalo, rekao je Rupnik.

Govoreći o, po njemu, bitnim obilježjima vladavine HDZ-a rekao je da su spriječili referendum i onemogućili građanima da se odupru izgradnji Plomina 2 na ugljen i sada se ponavlja slučaj s Plominom 3, spomenuo je i uredbu kojom su izgradnju golf igrališta proglasili interesom Republike Hrvatske kako bi, kaže Rupnik, omogućili mafiji koja je pokrala narod da taj ukraden novac dobro unovči uništavanjem prirode i okoliša, a ista je vlast dovela i Rockwool.

- U našoj zemlji mora doći do izmjene Ustava da bi se promijenila društvena situacija u kojoj bi građani ove zemlje bili istinski zaštićeni. Predložili bismo da se Ustavom daju veća ovlaštenja predsjedniku države kao i da se pojedini zakoni ne mogu donijeti bez njegove suglasnosti kada se radi o zaštiti prava građana. Uvjereni smo, naime, da je predsjednik imao takva ovlaštenja ne bi nam se desio ovakav zakon o ovrhama, za kojeg smatramo da je omogućio najveću pljačku građana na ovim prostorima, zaključio je Rupnik. (S. ROJNIĆ SINKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter