Rupeni: Put će se ponovno nasipati

Makadamska cesta do Rupeni (J. PREKALJ)
Makadamska cesta do Rupeni (J. PREKALJ)

Makadamski put, odnosno cesta za Rupene na koju su nam se žalili neki od malobrojnih stanovnika ovog najistočnijeg naselja na području Grada Poreča, ipak će još neko vrijeme ostati neasfaltirana, doznajemo iz Grada Poreča.

Glasnogovornica Saša Guttman pojasnila je da se makadamski put za ovo selo u dužini od oko 1.450 metara dosad, ovisno o potrebi, sustavno nasipavao tamponskim materijalom. Budući da je od prometa te učestalih kiša put ponovno "istrošen", Grad će u narednom periodu predvidjeti njegovo uređenje.

Podsjetimo, u našu se redakciju prošlog tjedna javila Ljerka Mikić, jedna od stanovnica ovog sela u okolici Baderne i požalila na nekoliko problema koji muče tamošnje stanovnike. Neadekvatan pristupni put do sela jedan je od gorućih problema za koji traže trajnije rješenje.

U Rupene se stiže preko glavne ceste Poreč - Pazin s koje se direktno skreće na nešto više od kilometar makadamskog puta koji vodi do sela. Put se, kako nam je ispričala Mikić, obično nasipavao barem jednom godišnje, što nije uvijek bilo dovoljno, ali je funkcioniralo.

No, cesta je posljednji put nasipana prije više od godinu dana, u prosincu 2012., a kiše su u međuvremenu isprale šljunak i put do sela pretvorile u kaldrmu na kojem stanovnici i putnici namjernici oštećuju aute.

Do Rupeni se može stići i iz pravca Sinožići, također makadamskim putom, na kojem je ispričala nam je Mikić, netko napravio improvizirane neobilježene ležeće policajce, pa također stradavaju vozila. (V. HABEREITER)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter