Rupe na cesti Ladrovići - Ružići uništavaju aute

Kaljužavom cestom u Ružićima teško se vozi, a pješice je gotovo nemoguće (K. FLEGAR)
Kaljužavom cestom u Ružićima teško se vozi, a pješice je gotovo nemoguće (K. FLEGAR)

Rupe na neasfaltiranom pristupnom putu za Ružiće iz pravca Ladrovići ovih su dana sanirane, no s prvim će se kišama po tko zna koji put ponovno otvoriti i otežati prometovanje ovdašnjim stanovnicima i njihovim gostima. Svjesni su toga i mještani i porečka gradska uprava, potvrdila nam je viša stručna suradnica za odnose s javnošću i protokol Saša Guttman.

Kako doznajemo od Jele Djokić, mještanke Ružića koja nadležnom gradskom odjelu i gradonačelniku Ediju Štifaniću već sedam godina uporno prijavljuje ovaj problem, nedavno joj je upravo zbog tih rupa puknula opruga na amortizeru i čim bude u financijskoj mogućnosti odvesti automobil na popravak račun će ispostaviti Gradu.

Djokić je ispričala i da se u jeku predizborne kampanje, na licu mjesta u nemoguće prometne uvjete uvjerio gradonačelnik te je obećao da će put uskoro biti asfaltiran. Prema informaciji koju smo dobili od Guttman, to će se dogoditi u nadolazećim ljetnim mjesecima.

- Grad Poreč je upoznat sa situacijom u naselju Ružići i o tome vodi računa. Makadamski put između Ladrovići i Ružići dug približno 600 metara sustavno se uređuje (nasipava tamponskim materijalom) svake godine, naglašeno je u odgovoru. Naveden je i podatak da je od 2007. do 2012. za nasipavanje utrošeno 34.663 kuna, od čega najviše (10.019 kuna) tijekom 2010. i najmanje (2.750 kuna) lani.

- Sredinom prošle godine Grad je naručio geodetski snimak stvarnog stanja tog puta na temelju kojeg će se pristupiti izradi projektne dokumentacije, a po potrebi i rješavanju imovinsko - pravnih odnosa. Svi ovi koraci nužni su da se u konačnici može pristupiti i kvalitetnijem uređenju navedenog puta, odnosno izradi asfaltnog kolnika, zaključila je u odgovoru Guttman. (K. FLEGAR)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter