Rupa: Šverceri ukradenih auta zaustavljeni na granici

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na graničnom prijelazu Rupa u noći s petka na subotu djelatnici Odjela organiziranog kriminaliteta PU primorsko-goranske i postaje granične policije zaustavili su veliki bugarski šleper nakrcan skupocjenim automobilima vrijednim više milijuna kuna. Naoko, dokumentacija je bila uredna i prema njoj vozila su bila kupljena u Italiji.

Međutim, provjera je pokazala da je najmanje pet, od devet skupocjenih mercedesa, land rovera i BMW-a visoke klase, ukradeno, a za ostala četiri vozila provjere su još u tijeku. 

Neslužbeno doznajemo da je hrvatska policija već neko vrijeme prikupljala informacije na osnovi kojih je šleper zaustavljen. Vozač, 32-godišnji državljanin Bugarske, žestoko je protestirao zbog provjere, pokazujući dokumentaciju i tvrdeći da je vozila u Italiji uredno otkupila tvrtka iz Bugarske za koju radi. Unatoč tome, policija je odmah krenula u temeljite preglede vozila i provjeru preko međunarodnih policijskih kanala i Interpola te je utvrđeno da su vozila ukradena u Italiji.

Šleper sa skupocjenim vozilima je privremeno zaplijenjen, a vozač je, kako neslužbeno doznajemo, priveden i bit će predan Županijskom državnom odvjetništvu i sucu istrage da bi odlučili hoće li biti zadržan, što je uobičajeno u ovakvim slučajevima. 

Ovom akcijom hrvatska policija je prekinula međunarodni lanac kradljivaca vozila koji je funkcionirao između Italije i Bugarske, a ruta je trebala ići preko Hrvatske. Vozila su nakon dolaska u Bugarsku trebala biti preprodavana s lažnim dokumentima u razne zemlje bivšeg istočnog bloka. Istraga o ovom slučaju tek počinje pa se još ne znaju pojedinosti o tome kako je otkriven put krijumčara. (I. MIKUIČIĆ/NL)


Podijeli: Facebook Twiter