Rundek otputovao u Indiju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Slavni glazbenik Darko Rundek, poznat kao frontman Haustora i kao solo umjetnik, ovih dana je, u potrazi za duhovnim obogacivanjem, otputovao u višemjesecni posjet Indiji. O tome kako ta zemlja utjece na njega ispricao je za "Blic".

Rundek kaže da je put u Indiju avantura njegova života, da posjet nije ni turisticki ni radni, i dodaje da se u ovom razdoblju posvetio glazbi na nešto drukciji nacin.

- Suradujem s tamošnjim glazbenicima, ali samo kao ucenik. Puštao sam svojim duhovnim uciteljima album "Plavi avion" i jako im se svidio. Prije mnogo godina, škole mišljenja koje imaju podrijetlo u budizmu i hinduizmu bile su mi važan poticaj i inspiracija. Neke njihove poruke nalaze se skrivene u mnogim mojim pjesmama. Pjesma "Znak" na "Plavom avionu", primjerice, inspirirana je jednom Upanišadom. Jedni polete visoko, drugi lutaju po mraku, traže tajne, prolaze, odlaze, pa opet dolaze i bez kraja svaki zbraja pobjede i poraze, prica Rundek. Nema sumnje da ce ova misticna zemlja poslužiti i kao inspiracija za neki njegov buduci projekt.

- Nadam se da cu s Cargo trijem novi album uobliciti u sljedecih godinu dana, a ovo ce putovanje sigurno biti inspirativno i korisno. U ovom trenutku nemam konkretnih planova za druge projekte, rekao je Rundek, koji je radio glazbu za film "Žucko", biografsku pricu o košarkašu Radivoju Koracu. Kaže da je to bilo pozitivno iskustvo.

- Cini mi se da glazba dobro funkcionira u filmu. Redatelj Gordan Matic je u svakom slucaju bilo vrlo zadovoljan. On je postao prijatelj Carga prije mnogo godina i do naše je suradnje došlo spontano, ispricao je Rundek, koji posljednjih godina živi uglavnom u Parizu. (T. K./NL)


Podijeli: Facebook Twiter