Rundek Cargo Trio 16. travnja u Labinu

Darko Rundek (Arhiva)
Darko Rundek (Arhiva)

Rundek Cargo Trio kreće na turneju po deset hrvatskih gradova u sklopu koje će 16. travnja posjetiti Labin i nastupiti u Klub mladih Club 21 u 22 sata gdje će promovirati album "Mostovi". U tjednima koji slijede posjetit će Karlovac, Zadar, Split, Sisak, Osijek, Koprivnicu, Slavonski Brod, Rijeku i Bjelovar. U nekim će gradovima nastupiti prvi put u karijeri, a na turneju kreću bogatiji za dva Porina kojeg su osvojili za najbolji album alternativne glazbe te za najbolji video broj za spot "Ima ih" u režiji Radislava Jovanova-Gonza.

Album "Mostovi" objavili su u lipnju prošle godine, na albumu se nalazi 11 skladbi a mnogi ga smatraju jednim od najboljih albuma hrvatskog rocka u proteklih desetak godina. Publika je Rundekov trio dočekivala s velikim interesom gdje god bi nastupili pa su tako u Zagrebu u kratkom roku rasprodali dva ljetna koncerta, oduševili su punu Tvrđavu sv. Mihovila u Šibeniku, rasprodali dva koncerta u Splitu, održali niz nastupa od Slovenije do Makedonije, Crne Gore i Srbije, Kanade i Austrije.

Velika proljetna turneja započinje koncertom u Karlovcu 15. travnja u Domu OSRH Zrinski, dan kasnije su u Labinu, 22. travnja su u Zadru, a 23. travnja u Splitu. Nakon toga im slijede četiri aktivna dana jer u Sisku sviraju 27. travnja, u Osijeku 28. travnja, dan kasnije su u Koprivnici a 30. travnja su Slavonskom Brodu. Predzadnji nastup imaju 20. svibnja u riječkom HKD Teatru, a zadnji datum za sada je 10. lipanj kada nastupaju u Bjelovaru.

Osim koncerata, u sklopu turneje Darko Rundek, Dušan Vranić-Duco i Isabel pripremili su i novi spot za još jednu pjesmu s albuma, što će nakon singlova "Midnight Calypso", "Don Juan" i "Ima ih" biti četvrti službeni singl, ali još uvijek ne otkrivaju o kojoj se pjesmi radi.

Cijene ulaznica i sve informacije o svakom pojedinačnom koncertu u sklopu turneje "Mostovi" mogu se pronaći na službenoj Facebook stranici Darka Rundeka. (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter