Rundek Cargio Trio promovirao "Plavi avion"


Darko Rundek i njegov Cargo Trio kojeg osim bivšeg frontmana Haustora sačinjavaju multinstrumentalist Dušan Vranić i violinistica Isabel sinoć su održali sjajan koncert u tvrđavi Minor na Malom Brijunu u sklopu programa kazališta Ulysses.

Intimna atmosfera i izvrsna akustika bila su dva pridodana člana trija koji je lokaciju i blagonaklonost publike iskoristio do maksimuma. Početnim zagrijavanjem u kojem je Rundek nizao hitove s albuma "Plavi avion" publika se oslobodila, no nije bila dovoljno hrabra da pjeva s izvođačem.

Sve se promijenilo u drugoj polovici koncerta kada je Rundek Cargo Trio počeo izvoditi i pjesme Haustora kao što su "Sejmeni" i "Uzalud pitaš".

Koncert koji je započeo pjesmom "Kurdistan" na svom je meniju imao već dobro utabane hitove poput "Grane smo na vjetru", izvrsne "Ruke" i "Makedo", klasike "Ay Carmela" i "Ljubav se ne trži" te najpopularniju pjesmu Rundekove solo karijere "Apokalipso".

Što se glazbene bravure trija tiče teško je pronaći ikakvu zamjerku. Violinistica Isabel bila je sjajna i energična, a multinstrumentalist Dušan Vranić zapanjujuće dobro svira više instrumenata istovremeno. Rundek je na akustičnoj gitari još jedanput dokazao zašto je već dugi niz godina jedan od najboljih i najoriginalnijih hrvatskih kantautora što je publika nagradila aplauzima, povicima i neizbježnim pozivom na bis. (B. VINCEK; snimio Manuel ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter