Rumunjski eko-šarm!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Rumunjska je diljem svijeta poznata po legendi o Drakuli, no sada je dobila sasvim novu dimenziju na globalnoj turistickoj karti. Grof je poslan na zasluženi odmor, a budi se njena eko-varijanta. Došlo je vrijeme za novu Rumunjsku – na dunavskoj delti budi se jedan sasvim drugaciji pristup turizmu, a glavna karakteristika je eko-luksuz.
Kolijevka jednog od najpoznatijih grofova na svijetu mijenja svoju sliku i poprima novi, eko-šarm.

Zemlja istocne Europe, bogate anticke tradicije, velicanstvenih zelenih prostranstva te neotkrivenih prirodnih ljepota postaje sve traženija destinacija. Razlog više nije Drakula. Upravo suprotno – osebujni krajolici i ljepota prirode sve su više uzeli maha pred masovnim turizmom i navalama "slijepih" putnika.

Netaknuta i divlja, delta Dunava jedan od najvecih parkova prirode u Europi, pod zaštitom je UNESCO-a i predstavlja pravo bogatstvo flore i faune, u kojem se smjestilo kraljevstvo 300 vrsta ptica i 1500 vrsta biljaka. U Rumunjskoj se nalazi i Delta Nature Resort, jedan od desetak najljepših eko-parkova u svijetu, koji je Vogue svrstao u popis 100 stvari koje moramo vidjeti.

Smješteni u jednu od tridesetak vila s ocaravajucim panoramskim pogledom na jezero Somova, doživjet cete nezaboravno iskustvo. Napravljene od drveta i kamena, elegantne i tople, svaka od njih ima verandu s pogledom na predivno jezero. Neopisivu ljepotu prirode necete tako lako zaboraviti.

U skladu s prirodom koja vas uvlaci u sebe, možete se "izgubiti" u labirintu vodenih kanala, uživati u romanticnom krstarenju rijekom prije zalaska sunca, otkrivati vinske ceste ili krenuti na avanturisticke rute gustim šumama... Ako ste "gladni i žedni" neotkrivenih prostranstva i divlje netaknute prirode, daleko od masovnog turizma, onda je Rumunjska idealno rješenje za vaš odmor.


Podijeli: Facebook Twiter