Rumenilom prekrijte nedostatke

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Koje je tajno oružje vaše ljepote? Estetska kirurgija, kozmeticki tretmani, ili samo skladna šminka s rumenilom na obrazima? Mnoge žene izbjegavaju rumenilo, ali upravo ono može biti tajno oružje vaše ljepote. Ono vam može dati prirodan izgled za dan i glamurozan za vecer. Ipak, vecina žena koja ga i koristi ne zna ga pravilno nanijeti te dobiju baš suprotan efekt - njihov izgled sve je samo ne prirodan i izgledaju poput klauna.

Evo nekoliko savjeta kako koristiti rumenilo, s obzirom na oblik vašeg lica, te koju boju upotrijebiti s obzirom na boju tena.

Prvo što trebate znati o rumenilu, jest da njime naglašavate konture lica i da se vrlo lako mogu sakriti nedostaci lica i obrnuto. Druga stvar koju trebate upamtiti je da za nanošenje rumenila u kamenu i prahu da trebate široku i mekanu cetkicu. Ona koja se najcešce dobiva uz rumenilo nije dobra, jer je premala i prekruta i njome je nemoguce pravilno rasporediti rumenilo po licu.

Ukoliko ne znate na tocno kojem dijelu lica trebate nanijeti rumenilo, nasmijte se. Podignuti dio obraza najbolje je mjesto za nanošenje rumenila. Takoder, nikako nemojte zaboraviti malo otresti cetku za rumenilo prije nego ju prinesete licu, kako ne biste previše rumenila stavile na lice. Ako vam se i to dogodi, lagano ga obrišite s maramicom ili vaticom.

U posljednje vrijeme sve su popularnija kremasta rumenila. Njih nanesite iskljucivo prstima i razmažite pravilnim kružnim pokretima po jagodicnim kostima.

Rumenilo prilagodite boji vašeg tena. Tako za svjetliji ten, koristite nijanse ružicastog rumenila. Ako pak imate svijetli ten s primjesama žuckaste, koristite rumenilo boje breskve, te nijanse narancaste boje. Maslinastom tenu ce najbolje pristajati smede i crvene nijanse rumenila. Ako vam je koža tamnija, pokušajte s nijansom karamele. Rumenilo u prahu bolje odgovara masnom i mješovitom tipu kože, dok je za suhu kožu odlicno rumenilo u kremi.


Podijeli: Facebook Twiter