Ruletom do final foura

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bocari aktualnog prvaka Hrvatske "Trio Buzeta" izborili su svoj drugi nastup na završnom turniru Kupa Europe. U uzvratnom susretu cetvrtfinala na gostovanju u francuskom Saint Vulbasu u dramaticnoj su završnici tek nakon dodatne igre uspjeli eliminirati istoimenog domacina i plasirati se u polufinale. Francuzi su u temeljnom dijelu susreta slavili minimalnu pobjedu od 12:10, istim rezultatom s kojim su i Buzecani na svom terenu slavili prije dva tjedna u prvom susretu, te se stoga moralo pristupiti »pripetavanju«. Sva tri igraca buzetskog sastava koja su u "tie breaku" bližala, Marino Križmanic, Alen Guštin i Luka Žure uspjeli su uvaljati bocu u krug, dok je od trojice izbijaca samo Roland Marcelja uspio pogoditi balina, a Bojan Novak i Marko Beakovic nisu. Medutim, domacini su u dodatnoj igri bili lošiji tako da su nakon bližane boce Križmanica gosti vec vodili s nedostižnih 4:1 i Francuzi su samo sa završne dvije boce smanjili rezultat.

Što se temeljnog dijela susreta tice "Saint Vulbas" je krenuo odlucnije i nakon prve serije igara, para i trojke, kao i u prvom susretu poveo s maksimalnih 4:0. U tom dijelu Buzecani ponovno nisu uspjeli naci par koji bi se ozbiljnije suprotstavio Francuzima s obzirom da su Papak i Marcelja osvojili samo punat. No, nakon tehnicke serije Buzecani su okrenuli vodstvo u svoju korist 8:6 zahvaljujuci prvenstveno briljantnim nastupima u brzinskim igrama. Borcnik i Marcelja su tako u štafeti pogodili 54 boce, Borcnik je briljirao i u brzinskom izbijanju s 47 pogodaka premda je imao velikog konkurenta u Mourgesu koji je pogodio 44 boce, dok je i Papak ovom prigodom s 43 pogotka potvrdio da je svjetska velicina u ovoj disciplini. Što se preciznog izbijanja tice Marko Beakovic je za pobjedu imao manje raspoloženog suparnika, Ascensija, dok Novaku 21 punat nije bio dovoljan za pobjedu jer je Alcaraz s 32 punta bio zaista fenomenalan.

Iz zadnje serije "Triju" su stoga trebala tri poena da bi osigurao neodlucen rezultat i prolaz u polufinale bez dodatne igre, no samo je Novak u krugovima s vrhunskih 29 punata uspio pobijediti Ascensija. Stoga se moralo pristupiti vec opisanoj dodatnoj igri u kojoj je "vodoinstalaterima" sreca vratila ono što im je prije dvije godine protiv "Grenoble Eybensa" uzela.

Rezultati, parovi (2:0): Alcaraz, Ascensi – Papak, Marcelja 13:1, trojke (2:0): Ruis, Pingeon, Mourgues – Guštin, Santoro, M. Beakovic 10:9; štafetno izbijanje (0:2): Pingeon, Alcaraz – Borcnik, Marcelja 47(55):54(59); precizno izbijanje (2:2): Alcaraz – Novak 32:21; Ascensi – M. Beakovic 13:20; brzinsko izbijanje (0:4): Houdebine – Papak 41(47):43(48), Mourgues – Borcnik 44(50):47(51); bližanje i izbijanje u krug (2:2): Buisson – Guštin 24:21, Ascensi – Novak 23:29; pojedinacno klasicno (4:0): Pingeon – Žure 13:2, Alcaraz – Santoro 13:4.


Podijeli: Facebook Twiter