"Rulet sedmeraca" sretan za obje Pizzerije Jupiter

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

Polako se bliži završnica 29. izdanja malonogometnog turnira "Moja ulica, moja ekipa 2017 – Suzuki Motortech". Subota je donijela dvoboje osmine finale koje su prošlogodišnji finalisti, Pizzerija Jupiter i Pizzerija Jupiter klinci, preživjeli uz dosta muke i po istom scenariju. "Picajoli" bi poveli, njihovi protivnici izjednačili i potom se mreže više ne bi tresle te se pobjednik odlučivao udarcima sa sedam metara gdje su svih šest izvođača iz redova Jupitera bili precizni, dok bi u svakom susretu njihov golman zaustavio jedan protivnički pokušaj i tako potvrdio četvrtfinalnu vizu.

"Starce", branitelje naslova, u vodstvo je u desetoj minuti doveo Keven Drndić, no čim su Gladijatori krenuli s centra, stvari je na početak vratio Josip Grubeša, nakon čega smo do kraja gledali dvoboj u kojem su se i jedni i drugi vodili po onoj da je siguran vrabac u ruci ipak puno bolji od upitnog goluba na grani. Takva taktika Gladijatora malo je koga mogla iznenaditi, dok se na drugoj strani prvi nositelj uzdao u smirenost svojih izvođača i Nikolu Zahtilu, najboljeg golmana lanjske "Ulice", i na kraju se pokazalo da je takvo razmišljanje imalo i svoje pokriće. Naime, Hoxha, Bojkić i Ivanović svoje su kaznene udarce realizirali, Zahtila je obranio pokušaj Grubeše i to je bilo to.

Recept za pobjedu prepisali su klinci koji su protiv Verudeža poveli pogotkom Paola Grpca 30-ak sekundi prije odmora, da bi potom njihovi protivnici, nošeni gromoglasnog podrškom svojih golobradih navijača, krenuli po poravnanje i do njega stigli u samoj završnici nakon uigrane kombinacije kod slobodnog udarca. Ljubas je preskočio loptu i tako raširio "živi zid", što je iskoristio Ramadani da lagano plasira loptu kroz nastalu pukotinu i izazove delirij u gledalištu. Do kraja je ostalo 1:1 i prišlo se izvođenju udaraca sa sedam metara gdje su "klinci" Grujević, Ugrina i Glavaš bili precizni, dok je Andrej Akrap zaustavio pokušaj Katovića i tako su četvrti nositelji prošli u četvrtfinale.

Rezultati

Seniori, osmina finala: Pizzeria Jupiter – Ožujsko Gladijatori 4:2 – 7m (1:1, K. Drndić/Grubeša), Medior Grin – Stolarija Istra 4:0 (Prelčec 2, Bošnjak, Četković), Pizzeria Jupiter klinci – MNE Veruda 4:2 – 7m (1:1, Grbac/Ramadani), Vita Leva Elektrometal – Generacija D.V. 1:0 (Sumić), Šijana Spartans – Stella Šijana 3:1 (Kostešić 2, Batelić/Vodopia).

(I. CEROVAC, snimio D. MEMEDOVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter