Rukovodstvo Purisa pokrece stecaj tvrtke

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što je u lipnju obustavljena primarna proizvodnja, a s bankom nije postignut nikakav dogovor, vodstvo Purisa odlucilo je podnijeti prijedlog za pokretanje stecajnog postupka nad tvrtkom. Razlozi su nesposobnost Purisa za placanje svojih obaveza, prezaduženost, izostanak financijske podrške banke, odnosno neodrživost daljnjeg poslovanja tvrtke u trenutnim okolnostima. Zahtjev za stecajem podnesen je danas Trgovackom sudu u Rijeci.

Problemi s likvidnošcu, prezaduženost i gubitci opterecuju poslovanje Purisa još iz razdoblja prije nego što ga je preuzeo Gavrilovic koncem 2008. godine. Nastojanja Gavrilovic Grupe da osnaži poslovanje Purisa nisu naišla na razumijevanje i podršku Hypo Alpe Adria banke, koja ima hipoteku na cjelokupnoj imovini Purisa, i od koje se tražilo reprogramiranje dugova.

Kao vlasnik, Gavrilovic i cijela Gavrilovic Grupa su poduzeli sve kako bi održali poslovanje Purisa koristeci vlastite resurse i financijska sredstva. No unatoc ulaganjima, te redovitim osiguravanjem likvidnosti i uskakanjem pri ispunjenju obveza prema državi, vjerovnicima, dobavljacima i zaposlenicima koje tvrtka sama nije mogla osigurati, Puris nije uspio poslovati samostalno.

S obzirom na insolventnost Purisa, stecaj ostaje kao jedino racionalno rješenje preko kojeg bi se Puris mogao sacuvati u odredenim okvirima. O takvom ishodu upoznato je svih 305 zaposlenika, sindikat, Županija i lokalna vlast, priopcila je danas Uprava Purisa. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter