Rukometne reprezentativke na pripremama u Umagu

Reprezentativke na predstavljanju maskote EP-a u Umagu (M. GAVRAN)
Reprezentativke na predstavljanju maskote EP-a u Umagu (M. GAVRAN)

U posljednje je vrijeme Umag stalna pripremna baza hrvatskih rukometnih reprezentacija. Ovom zgodom su tu ženske izabrane vrste, seniorska i juniorska, koje provode trenažne cikluse za velika natjecanja - Svjetsko i Europsko prvenstvo koja su pred njima. Juniorke su sudionice SP-a koje se igra u Hrvatskoj potkraj lipnja i početkom srpnja, a pred seniorkama je EP kojemu su u prosincu domaćini Hrvatska i Mađarska.

Bio je to povod, ali i prigoda uoči međusobnog prijateljskog susreta hrvatskih i mađarskih rukometašica da jučer pred velikim brojem prisutnih u središtu grada premijerno predstave maskotu EP-a rukometašica. Uz glazbu koja je postala zaštitnim znakom naših rukometnih poklisara, žitelji Umaga su u velikom broju pohrlili na druženje s rukometašicama Hrvatske i Mađarske kojom zgodom su se dijelile majice i drugi prigodni suveniri HRS-a koji se odnose na Europsko rukometno prvenstvo. Djeca i najmlađi rukometaši i rukometašice Umaga su se fotografirali s hrvatskim reprezentativkama i maskotom EP-a, skupljali potpise igračica koje će braniti boje Lijepe naše na spomenutim smotrama kojima je domaćin Hrvatska.

Najviši dužnosnici HRS-a, izbornici ženskih i muških reprezentacija, kao i domaćin, umaški gradonačelnik Vili Bassanese sa suradnicima, te mnoštvo građana među kojima i pionir ovdašnjeg rukometa prof. Juraj Radovčić, uz brojnu rukometnu mladež umaških rukometnih klubova prisustvovali su ovom događaju.

Za sve okupljene, ponajprije najmlađe zaljubljenike u rukometni sport to je bio još jedan, neponovljiv i nezaboravni rukometni događaj. (M. G.)


Podijeli: Facebook Twiter