Rukometne reprezentacije trenirat će u Umagu

Damir Poljak, Vili Bassanese i Sanda Bravar (V. HABEREITER)
Damir Poljak, Vili Bassanese i Sanda Bravar (V. HABEREITER)

Grad Umag, Turistička zajednica i Hrvatski rukometni savez (HRS) potpisali su u umaškoj vijećnici ugovor o suradnji i sufinanciranju. Umag će biti domaćin događanja i priprema hrvatskih rukometnih reprezentativaca i njihovih gostiju, a za uzvrat dobit će promociju destinacije i promet u pred i posezoni. Ugovor su potpisali gradonačelnik Vili Bassanese, direktorica TZ-a Sanda Bravar i glavni tajnik HRS-a Damir Poljak. Prema njemu, Grad i TZ sufinancirat će HRS sa 300 tisuća kuna.

- To je rezultat zajedničke sinergije i želim se zahvaliti što je HRS prepoznao vrijednost i kvalitetu Umaga. Ovo je nastavak uspješne suradnje između javnog i privatnog sektora - Grada, Turističke zajednice i Istraturista. S naše strane to znači poticanje sporta, tradicije rukometa koja postoji u Umagu već šezdeset godina. Ponosni smo i na to što imamo prvoligaša u muškom i ženskom rukometu, rekao je Bassanese.

Dodao je kako su uvidjeli svoj benefit u ovakvom brendiranju destinacije, ali i istaknuo da je riječ o ugovoru u kojem će svaka strana dati svoj udio, a ne samo naći korist. Godišnji ugovor, rekao je gradonačelnik, temelji se na kvaliteti Umaga kao sportske i rukometne destinacije, pa su iskoristili svoje prednosti da se kandidiraju kod HRS-a za domaćinstvo. Umag će biti domaćin priprema svih selekcija rukometnih reprezentacija, festivala rukometa te dati na korištenje prostore.

Bravar je rekla kako je brend HRS nešto što će u mnogočemu pomoći promociji destinacije u vidu dovođenja gostiju i promocije putem televizijskih emisija. HRS će u Istraturistovim objektima u siječnju ostvariti oko dvije tisuće noćenja, već su ovdje nedavno boravile reprezentacije Gabona i Tunisa, a još će doći one Nizozemske, Gruzije i Makedonije, što sve pridonosi produženju sezone od siječnja do lipnja te u rujnu i listopadu.

Na pitanje novinara kako to da je izbor pao na Umag umjesto na Poreč sa svom infrastrukturom i smještajnim kapacitetima, Poljak je rekao da se HRS nije posebno vezao ni za koga, a procjena struke bila je da su ponuđeni uvjeti za pripreme reprezentacije najbolji u Umagu i to je bio jednostavan razlog za odabir ovog grada. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter