Rukometašice Umaga u Samoboru do bodova

Ana Rajić (J. PREKALJ)
Ana Rajić (J. PREKALJ)

Samobor - Umag 19:31 (10:15). Sportska dvorana Bogumil Toni. Gledatelja 250. Suci: Brkić i Utješinović (oba Zagreb)

SAMOBOR: Pilić (7+0), Čorković 3 (1), Hofer, Pasarić 2, Makarun 1, Štrkalj 2, Šilobod 2, Kozlevec 5, Sabljak, Naglić (8+0), Lovrić 1, Bazzeo, Bošnjak 3.

UMAG: Medved, Žuliček 2, Rajić 7 (2), Vidović 7, Jajčević 8 (1), Jerković, Špoljarić 1, Hercig, Maras, Gašić 6, Šito, Pavić (15+0).

Sedmerci: Samobor 2 (1), Umag 3 (3). Isključenja: Samobor 4 minute, Umag 10 minuta.

Zbog problema s prijevozom, gošće su u vrijeme početka utakmice uspjele stići u dvoranu, a onda se "brzinski" pripremile za susret koji je počeo s 25-minutnim zakašnjenjem. Sve to je u uvodu utjecalo na nesnalaženje protiv motiviranih Samoborki koje su nakon pet minuta igre povele s 3:1. Da se gošće ne kane predati, najavile su u tri naredne minute, postigle isto toliko golova i ostvarile prednost.

Kako je prvo poluvrijeme odmicalo, Umažanke su "kontrolirale" rezultat, odličnom igrom u obrani i uglavnom "držale" prednost od dva gola (7:5, 9:7), a potom ga u završnici udvostručile, da bi na odmor otišle s "plus 5". Izuzetno raspoložena za igru bila je Ana Rajić, a po učinkovitosti su je slijedile Kornelija Gašić, Ana Jajčević i Jelena Vidović.

Domaće igračice nisu mogle vjerovati što im je sve golmanica Umaga obranila, čak 11 "zicera" sa šest i manje metara. Tu se i općenito u djelotvornoj igri, krije ključ uspjeha umaških rukometašica. Umažanke su na najbolji način otvorile Ligu za poredak, a ujedno i pokazale kako će spremne dočekati final four Kupa Hrvatske kojega će one biti domaćini. (Z. GAVRAN)


Podijeli: Facebook Twiter