Rukometašice Umaga proigrale u nastavku

Tena Mataija (M. MIJOŠEK)
Tena Mataija (M. MIJOŠEK)

Poslije slabijeg otvaranja utakmice domaće su rukometašice odigrale drugi dio ovog dvoboja kao rijetko kada. Bila je to igra u kojoj se gošće nisu uspjele snaći. Rano su se poveselile da će iz Umaga s bodovima, no svi planovi su im se raspršili u nastavku. Bio je to kolektivni učinak uz uistinu ugodno izdanje prije gostovanja u Mađarskoj.

Malo je tko očekivao nešto slično, ponajprije domaće igračice glede onog što su im priredile suparnice. Nakon dviju obrana vratarke Sanader povele su da bi domaće uspjele izjednačiti (2:2). Slijedi potom 4:0 serija Bjelovarčanki za 6:2 vodstvo nakon osam minuta igre. Od tada pa sve do završnice gošće su bile u vodstvu s po pet-šest golova (10:4, 13:7). Za deset posljednjih minuta umaške  su igračice ostvarile seriju od šest pogodaka, dok su za isto vrijeme gošće dale dva gola. Naslućivao se obrat, ali ne onakav kakav su načinile.

Bila je to furiozna dionica, unatoč obranama gostujuće golmanice. Zaredale su golovima umaške topnice Jajčević, Vidović, Gašić, te kreatorica igre Imamović i Mataija. Poslije četiri minute nastavka vodstvo gošći se istopilo i sve više je rasla prednost Umažanki (26:21, 30:23) da bi susret okončale mlade igračice. I povratnica u ekipu Daniela Špoljarić je odigrala nekoliko minuta i upisala gol za ovu nadasve vrijednu pobjedu. (Z. GAVRAN)

SD OŠ Marija i Lina. Gledatelja 250. Suci: Botinčan i Rupčić (oba Rijeka).

UMAG: Pratljačić, Pavić (11), Renić, Špoljarić 1, Rajić 1, Mataija 9 (2), Vidović 3, Jajčević 11, Šito 1, Čančar, A. Imamović 4, Kovač, Bunić, Nushi, Gašić 4, Popović.

BJELOVAR: Sanader (14), Maras (2), Nikšić 4, Smiljčić 9 (2), Tolić 3, Mikulić 2, Galetić 1, D. Kuzmić 1, P. Kuzmić, Gavrić 2, Gašparović 4, Turković 2.

Sedmerci: Umag 2 (2), Bjelovar 3 (2). Isključenja: Umag 2 minute (Gašić), Bjelovar 4 minute (Gašparović 2+2, Smiljčić).


Podijeli: Facebook Twiter