Rukometašice u Poreč na završne pripreme za EP

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Već je postala tradicija da uoči nastupa na svakom velikom međunarodnom natjecanju ženska rukometna reprezentacija Hrvatske dođe na pripreme u Istru. Tako su odabranice izbornika Vladimira Canjuge krajem prošle godine za SP u Brazilu pripremale u Poreču, a ove godine za OI u Londonu u Novigradu u kojem su unazad godinu dana odigrale i niz pripremnih i kvalifikacijskih utakmica za EP. Nastavak te tradicije slijedi od 20. do 30. studenog kad će se najbolje hrvatske rukometašice u Poreču pripremati za EP što će se od 4. do 16. prosinca igrati u Srbiji.

Nažalost, u odnosu na ranija okupljanja novi boravak Canjuge i njegovih odabranica u Poreču proteći će s više briga za izbornika jer, kako sad stvari stoje, Hrvatska će na europsku smotru morati bez svoje glavne kreatorice igre, ozlijeđene Mirande Tatari. Dodatnu brigu Canjugi zadaje i ozljeda glavne vanjske topnice Andree Penezić koja je jedno vrijeme bila izvan stroja i tek će se na pripremama vidjeti može li biti spremna za EP.

Canjuga će stoga putnice za Srbiju na pripremama u Poreču tražiti među 20 pozvanih kandidatkinja, a na njegovom spisku nalaze se vratarice Jelena Grubišić (Krim Mercator, Slovenija), Ivana Jelčić i Marta Žderić (Podravka), te Maja Zebić, Aneta Peraica (Zaječar), Nikica Pušić-Koroljević, Anita Gaće, Vesna Milanović-Litre, Žana Čović (Podravka), Nataša Janković, Maja Kožnjak (Lokomotiva), Katarina Ježić (Budućnost), Dragica Džono, Ivana Petković (Zelina), Lana Franković (Sesvete), Andrea Penezić (Krim Mercator), Kristina Elez (Erdi), Maida Arslangić (Nica), Sonja Bašić (Metalurg) i Ivana Lovrić (Samobor). Od igračica koje su nastupile na OI Lidija Horvat (Podravka) je prebačena među pričuve, dok za EP nisu pozvane Dijana Jovetić (Budućnost) i Andrea Šerić (Siofok). (K. KLARIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter