Rukometašice stigle u Poreč na pripreme za EP

Vesna Milanović-Litre (Snimio Milivoj MIJOŠEK)
Vesna Milanović-Litre (Snimio Milivoj MIJOŠEK)

Ženska rukometna reprezentacija Hrvatske doputovala je danas u Poreč, gdje će se do 30. studenog pripremati za nastup na Europskom prvenstvu u Srbiji od 4. do 16. prosinca igrati u Srbiji. U autobusu koji je reprezentativke dovezao u Poreč svoja je mjesta zauzelo 18 igračica s popisa kandidatkinja koji se proteklih dana profilirao nakon što se izbornik Vladimir Canjuga susreo s brojnim otkazima djevojaka iz objektivnih i subjektivnih razloga.

Tako u odnosu na reprezentaciju koja je ljetos nastupila na Olimpijskim igrama u Londonu, za EP u Srbiji neće konkurirati čak sedam djevojaka među kojima su i glavne igračice reprezentacije Miranda Tatari i Andrea Penezić. U odnosu na London, Canjuga za EP u kadar nije uvrstio Dijanu Jovetić i Andreu Šerić, a dolazak na pripreme je zbog bolesti otkazala Nikica Pušić Koroljević. Iz privatnih razloga otkazala je Maida Arslagić. Nakon što je Penezić otkazala dolazak, naknadnom pozivu na pripreme nije se odazvala ni Lidija Horvat. Također zbog ozljede dolazak u Poreč morala je otkazati još jedna naknadno pozvana igračica koja nije bila u Londonu, Renata Knjažević.

- Svega tri mjeseca nakon Londona na raspolaganju za EP imam prepolovljenu ekipu - svjestan je situacije izbornik Canjuga. - No, ako cijelu situaciju okrenemo na vedriju stranu, ovo prvenstvo u Srbiji biti će za nas odlična prigoda da provjerimo mogućnosti nekih mlađih igračica.

Dodatan problem u ovakvoj situaciji Canjugi predstavlja nemogućnost pronalaska suparnika za pripremne utakmice, pa će Hrvatska na EP otputovati bez ijedne provjere.

- Poslali smo šest-sedam ponuda za odigravanje pripremnih utakmica, no ni jedna se reprezentacija nije na njih željela odazvati, jer su ili već ranije isplanirale svoje pripremne nastupe ili jednostavno neće igrati utakmice prije EP-a. Taj nedostatak probat ćemo nadoknaditi s puno međusobnim trening-utakmica kroz ove pripreme - zaključio je Canjuga.(Kristijan KLARIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter