Rukometašice od sutra na završnim pripremama u Poreču

Upitan nastup u Srbiji - Andrea Penezić (Snimio Milivoj MIJOŠEK)
Upitan nastup u Srbiji - Andrea Penezić (Snimio Milivoj MIJOŠEK)

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija sutra stiže u porečki hotel Valamar Diamant u čijoj će sportskoj dvorani do 30. studenog odraditi pripreme za nastup na EP-u što se od 4. do 16. prosinca igra u Srbiji.

Izbornik naših najboljih rukometašica Vladimir Canjuga pred EP se našao u velikim problemima. U Srbiji ćemo nastupiti bez glavne kreatorice igre, ozlijeđene Mirande Tatari, također zbog ozljede dolazak na priprema otkazala je Nikica Pušić Koroljević, a zbog osobnih razloga i Maida Arslanagić. Usto, tek će pripreme pokazati možemo li na europskoj smotri računati na duže ozlijeđenu Andreu Penezić.

Pored toga, mediji su posljednjih dana manje zaokupljeni rukometnim umijećem Ivane Lovrić, a više tragičnim slučajem u kojem je ova reprezentativka svojim vozilom u Zagrebu udarila pješakinju na pješačkom prijelazu nakon čega je ženu koja je pala na tlo pregazilo i usmrtilo drugo vozilo. Koliko će taj događaj utjecati na psihološko stanje Lovrić i njenu koncentraciju na rukomet trebale bi pokazati pripreme u Poreču.

Dodatan problem Canjugi predstavlja i nedostatak adekvatnog suparnika za provjeru mogućnosti naše najbolje selekcije, tako da će reprezentacija nakon porečkih priprema na EP otputovati bez ijedne odigrane prijateljske utakmice. (K. KLARIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter