Rukometaši Poreča uvjerljivi u Ivanić Gradu

Matija Rađaković (M. MIJOŠEK)
Matija Rađaković (M. MIJOŠEK)

Utakmica 16. kola Premijer lige rukometaša: Ivanić - Poreč 23:30 (10:16). SŠD Žeravinec.

IVANIĆ: Janeš (1+0), Vidaković, Pavlov, Sertić 3, Vlahek, Štefanović, Markić 2, Vučelić 2, Lukačec 4, Zrakić 3, Presečan (9+0), Križanić, Vozab 5, Kolak, Veraja 4, Sivić,

POREČ: Car (8+1), Huljina 1, Perhat 1, Thoss 6, Perić 1, Deak 1, Medved, Perajica 3, Rađaković 10, Mihaljević (3+0), Kobetić 4, Obranović 3.

Sedmerci: Ivanić 4 (3), Poreč 4 (4). Isključenja: Ivanić 4, Poreč 6 minuta.

Planirano, učinjeno, i to s velikim stilom. Superiornom igrom, vodeći od početka do kraja susreta, u podređenom položaju držali su rukometaši Poreča domaćine u Ivanić Gradu te su na kraju upisali šestu pobjedu u nizu. Ovim su uspjehom učvrstili četvrtu poziciju nakon odigranog 16. kola Premijer lige, pa se sada mogu mirno pripremiti za oproštaj od ovoga dijela sezone pred svojom publikom sljedeće subote kada u derbiju ugošćuju lidera Dubravu.

Večerašnji protivnici, rukometaši Ivanića, jednostavno nisu imali šanse protiv zahuktalih Porečana te je ubrzo postalo jasno da je samo pitanje kolika će razlika biti na kraju. Prevagu na porečku stranu donijela je odlična momčadska igra u kojoj se učinkom istakao sjajni Rađaković koji je suparničku mrežu pogodio čak 10 puta uz tek jedan promašaj. Slijedio ga je učinkom stopostotni Thoss koji je postigao šest pogodaka.

Golman Car startao je s tri obrane, što je motiviralo njegove suigrače da krenu jače s napadima pa su Porečani već u 10. minuti imali "plus 4" (1:5). Međutim, napravili su Porečani i tri tehničke greške u polju koje su pomogle rukometašima Ivanića da smanje zaostatak koji je u 20. minuti bio samo jedan gol (6:7). Ipak, učinkoviti su porečki napadi bili i do odmora što je poremetilo domaćinu planove da ostane u igri te je rezultat 10:16 u korist porečkog premijerigaša sa zvukom sirene za odmor značilo i da su korak bliže pobjedi.

Nastavak je bio preslika odnosa snaga iz prvog dijela. Porečki su rukometaši bez većeg problema predvođeni raspoloženi Rađakovićem održavali razliku koja je nakon 15 minuta drugoga dijela još i narasla na sedam golova (17:24). Tu je postalo jasno da domaćin nema više šanse da napravi nešto više od toga osim da do kraja spriječi katastrofu. (M. P.) 


Podijeli: Facebook Twiter