Rukometaši Poreča poraženi u Karlovcu

Trinaest golova - Marko Buvinić, Poreč (M. MIJOŠEK)
Trinaest golova - Marko Buvinić, Poreč (M. MIJOŠEK)

Susret 2. kola Premijer lige rukometaša - za prvaka, Karlovac - Poreč 27:23 (12:11). Dvorana Mladosti. Suci: Gubica (Petrijevci), Milošević (Osijek).

KARLOVAC: Karić (3), Radočaj, Prezelj (7), Šnajder, Huljina, Štrucelj 4, Crnković, Perajica 7, Smojver 5, Požega 3, Felić, Hadrović 1, Obranović, Bačić 3, Batinić 4 (4).

POREČ: Cvitković (13+2), Marko, Ćosić 1, Perhat, Thoss 2, Perić 1, Petrić 1, Rađaković, Buvinić 13 (4), Topić 3, Galijot 2.

Sedmerci: Karlovac 6 (4), Poreč 4 (4). Isključenja: Karlovac 10, Poreč 6 minuta.

Rukometaši Poreča upisali su i drugi poraz u Ligi za prvaka. Nakon što su u prvom kolu pred svojim navijačima poraženi od Nexea, večeras su u gradu na četiri rijeke poraženi od Karlovca rezultatom 27:23, pa će trener Saša Ilić sa svojim igračima po prve bodove u ovom dijelu natjecanja pokušati doći u idućem susretu protiv najjačeg suparnika, CO Zagreba, što trenutno djeluje neizvedivo. Posebno zbog vrlo tanke klupe. Porečani su u Karlovac stigli sa svega 11 igrača među kojima su bila i dva golmana, a među igračima na koje nije mogao računati svakako se najviše osjetio izostanak Vedrana Mataije.

Gosti su odlično otvorili susret i preko Thossa poveli s najviša tri pogotka prednosti (6:3), da bi potom golom svog daleko najefikasnijeg igrača Buvinića u 28. minuti izjednačili na 10:10, a na odmor se otišlo minimalnom prednošću domaćih igrača. Pogotkom Štrucelja Karlovčani su početkom nastavka pobjegli na tri razlike (15:12), ali Porečani nisu klonuli duhom nego su se vratili u igru i ubrzo izjednačili. Potom se igralo "gol za gol" do 49. minute kad je Tim Thoss pogodio za 21:21. Bilo je to posljednje izjednačenje na susretu. Sve nakon toga išlo je na mlin domaćih rukometaša predvođenih Perajicom i Štruceljom, koji su ugradili po dva gola u završnu 6:2 seriju kojom su Karlovčani osvojili domaće bodove. U redovima Porečana istaknuo se super efikasni Marko Buvinić koji je 13 golova postigao iz 14 udaraca, te golman Mario Cvitković koji je uz 13 obrana upisao i dva obranjena sedmerca. (R. CAR)


Podijeli: Facebook Twiter