Rukometaši Poreča osigurali Ligu za prvaka


Nisu rukometaši Poreča planirali ovakav susret s Đakovom, no ispala je prava muka, gdje su žilavog protivnika lomili punih 55 minuta i tek u završnici došli do planiranih bodova kojima su definitivno osigurali Ligu za prvaka. Malo neefikasnost, malo motiviraniji protivnik i nastao je problem. No, zaostatak s poluvremena i kasniji preokret dovoljno govore da se u Porečana radi o izuzetno stabilnoj i mentalno jakoj momčadi koja zna što hoće i može te pobjeđuje i kad ne igra najbolje.

U pobjedi je najviše participirao povratnik nakon ozljede Mataija sa svojih osam pogodaka, a isti je broj dostigao Rađaković, dok je dva manje dao Buvinić. Kod gostiju se istaknuo dvojac Pongračić i Puljić s devet, odnosno sedam pogodaka.

Počelo je promašenim prilikama Porečana, od čega je jedna bila i sedmerac Buvinića. Zato je gostima išlo pospremanje puno bolje te su u sedmoj minuti imali 5:2. Ništa bolja realizacija nije bila porečkih rukometaša niti do 15. minute te su još uvijek bili ispod 50 posto što je doprinijelo da protivnik ni kriv ni dužan bude četiri gola u "plusu" (8:4).

Igrači Saše Ilića bili su primorani loviti zaostatak (7:10). Učinilo se da je krenulo na bolje. Najprije je pogodio Galijot, pa Thoss, a zaključio Mataija svojim trećim golom na utakmici i vratio stvari na početak (10:10). No, porečkim mukama tu nije bio kraj. Odgovorili su hitro gosti sa svojom velikom serijom od čak sedam pogodaka u nizu i minutu do odmora semafor nije izgledao baš simpatično za poklonike porečkih rukometaša (10:17).

Očigledno je da su na poluvremenu porečki rukometaši dobili "jezikovu juhu", pa je igra imala malo više začina. Postali su konkretniji Buvinić i Thoss te se razlika gostiju polako počela topiti (16:21). No, u 41. minuti je bilo 18:25. Uspjeli su nekako rukometaši Poreča primaći se na podnošljiva "minus 2", a konačno je u 52. minuti Mataija približio, a Galijot izjednačio svoju momčad s protivničkom (28:28). Nakon što su izmijenili po pogodak prešli su Porečani ulaskom u zadnjih pet minuta golom Rađakovića i u prvo vodstvo uopće na utakmici (30:29). Krenula je tada voda potpuno na njihov mlin. Zaradili su gosti isključenje, Mataija je sa svoja nova dva gola digao rezultat na 32:29 (58') i konačno se moglo lakše disati. (M. PILAT, snimio M. MIJOŠEK)

Utakmica 22. kola Premijer lige rukometaša: Poreč – Đakovo 35:32 (11:18). Dvorana SRC-a Veli Jože. Gledatelja 250. Suci: Bernobić i Kalčić.

POREČ: Cvitković (7+1), Mataija 8 (4) ,Thoss 5, Prelac, Marko (2+0), Petrić, Gudić 1, Tomaić, Sinožić, Rađaković 8 , Buvinić 6, Topić 2, Galijot 5.

ĐAKOVO: Poljićak, Babić, Barberić 3, Lupar 3, Petrović, Šaravanja 3, Eskeričić 1, Klepo, Gagulić, Ćurić 2, Punda 4, Puljić 7, Pongračić 9, Rajković (8+0).

Sedmerci: Poreč 5 (4), Đakovo 7 (6). Isključenja: Poreč 12, Đakovo 8 minuta.


Podijeli: Facebook Twiter