Rukometaši Mladog rudara odbili trenirati

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U petak navecer, nakon neispunjenja obecanja uprave kluba o isplati zaostalih dugovanja, igraci Mladog rudara odlucili su obustaviti rad i u petak nisu odradili trening. Iako nitko od igraca nije želio otvoreno progovoriti o tome, uspjeli smo saznati da se radi o neisplacenim naknadama za dolazak na trening i utakmice za listopad i studeni 2009., a ta obustava rada trajat ce do ispunjenja obecanog pa je tako upitno i odigravanje utakmice finala Kupa Istre u srijedu protiv Poreca. Tek nešto malo razgovorljiviji od igraca bio je trener Valentino Štingl.

"Ovo mi je neka potpuno nova situacija u kojoj se do sada nisam našao, ali sam za to da se takve stvari rješavaju unutar kluba, a ne kroz medije", kaže i dodaje da je u petak preskocen trening, ali je siguran da ce se sve riješiti za dan, dva te da do tog nesporazuma nije trebalo doci.

Vrlo je teško bilo dobiti i izjave odgovornih u klubu koji su ocito željeli da se o tome što manje prica, ali je vijest ipak procurila. Zakopcan do grla bio je Adriano Šculac, dok su nam sportski direktor Boris Milevoj i Valner Frankovic bili nedostupni. Ipak, na kraju se o svemu oglasio predsjednik kluba i labinski gradonacelnik Tulio Demetlika.

"Uopce ovu obustavu nisam shvatio kao štrajk, vec kao opomenu upravi kluba da ispunimo ono što smo obecali. Naime, i u našem klubu je situacija s financijama kao i svugdje i, iako smo obecali isplatu tih zaostataka do 16. prosinca, nismo uspjeli u tome zbog raznih razloga. Možda su ostali razocarani cinjenicom da im u petak na treningu nije nitko došao objasniti da se strpe dva-tri dana dok to riješimo, ali smo apsolutno svi bili zauzeti raznim obavezama.

Upravo u petak potpisan je jedan sponzorski ugovor koji bi se trebao realizirati za dan-dva i sve bi tada trebalo biti riješeno. Napominjem da smo igracima isplatiti putne troškove zakljucno sa studenim i da se dugovanja odnose na naknade za prisustvo treninzima i utakmicama. Zakazao sam za ponedjeljak sastanak uprave kluba, nakon cega cemo otici na trening i igracima objasniti ovu situaciju. Uvjeren sam da ce oni krenuti s treninzima te da odigravanje utakmice s Porecom nije upitno", kazao je Demetlika.


Podijeli: Facebook Twiter